Hvem Har Tegnet Cirkelpigen?

23. April 2021 Pixabay, terimakasih0

Der er faktisk tegnet flere versioner af den kendte cirkelpige. Den cirkelpige, vi dog kender bedst i dag, er tegnet af Aage Sikker Hansen. Han fik til opgave at tegne en ny cirkelpige i 1955. Denne cirkelpige skulle erstatte den gamle, som var tegnet af Kaj Matthiessen, da denne pige ikke havde så mange detaljer. 

Aage Sikker Hansen fik sat sit fokus på detaljerne og på den måde blev den velkendte cirkelpige til. Efter kun at have været en figur med små, næsten utydelige detaljer, gik den til at være en smuk, mørk pige i profil, stadigvæk med store, hvide øreringe og med en hånd på en hylde, hvor der stod en kaffekande. Man er slet ikke i tvivl om, hvad det er og hun fik nu en personlighed, som man ikke kunne se tidligere.

Den ikoniske cirkel tilføjede han ikke selv, det gjorde FDB - nu kendt som Coop. 

Som en lille bonus info var cirkelpigen faktisk først en mand. På den første reklame for cirkelkaffe i 1938 var det en mand med et mexikansk udseenede, stadigvæk i profil og med en stor sombrero på hovedet. Også han havde store, cirkeløreringe.

Jeg håber, du, fra den ovenstående tekst, er blevet klogere på cirkelpigen og historien bag.

Du læser sidens tekst, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet perleøreringe. Tusind tak for støtten, siger vi.

08.02.2021
Hvem har tegnet stolen ægget? Få svaret her Ægget, altså stolen ægget, er et af de mest anerkendt og kendte designikoner fra Danmark. Det er også et meget copyright beskyttet design-ikon, hvorfor vi altså ikke tør at bruge et billede af dette- det anerkendte Ægg. Hvem har tegnet stolen ægget? Ægget er designet og udformet… Design